آیا می دانستید؟

استفاده از سلاحهای شیمیایی در طول جنگ تحمیلی (1367-1359) توسط عراق،بیش از یکصد هزار مجروح و شهید در بین نظامیان و مردم بی دفاع کشورمان به جای گذاشته است. گازهای ارگانوفسفره (عوامل اعصاب) و تاول زا (گاز خردل) در طول جنگ به طور مکرر مورد استفاده قرار گرفتند. پس از جنگ اول جهانی این اولین بار بود که از سلاحهای شیمیائی بصورت وسیع در جنگ استفاده میشد و این موضوع آشکارا مغایر با پروتکل 1925 ژنو بود. 
علاوه بر رزمندگان ، مردم بی دفاع شهرها و روستاهای مرزی نیز بارها مورد تهاجم این سلاحها قرار گرفتند در این بین شهر سردشت با جمعیتی حدود 12 هزار نفر یکی از نقاطی بود که در هفتم تیر ماه 1366 مورد بمباران شیمیایی با عامل خردل قرارگرفت.

حضور نمایندگان انجمن حمایت از قربانیان سلاح‌های شیمیایی و موزه صلح تهران در بیستمین کنفرانس دولت‌های عضو کنوانسیون منع سلاح‌های شیمیایی

CSP-20بیستمین کنفرانس دولت‌های عضو کنوانسیون منع سلاح‌های شیمیایی از 9 تا 13 آذر ماه ۱۳۹۴  (۲۹ نوامبر تا ۴ دسامبر ۲۰۱۵) با حضور دو تن از نمایندگان انجمن حمایت از قربانیان سلاح‌های شیمیایی و موزه صلح تهران در شهر لاهه هلند برگزار شد. این نمایندگان علاوه بر برپایی نمایشگاه "پيام‌آوران صلح"، در برخی جلسات عمومی کنفرانس، جلسات ائتلاف سازمان‌های مردم‌نهاد حاضر در کنفرانس و هم چنين برخی رویدادهای جنبی ديگر شرکت داشتند.

در حاشیه این کنفرانس، نمایشگاه "پيام‌آوران صلح" که برگرفته از پروژه تاریخ شفاهی موزه صلح تهران است به نمایش در آمد. این نمایشگاه به معرفی ده تن از جانبازان شیمیایی و یا افراد مرتبط با جانبازان و فعالیت‌های آنان با موضوع صلح می‌پردازد. 

 

هم چنين بیانیه انجمن و موزه به عنوان یکی از اعضای ائتلاف سازمان‌های مردم‌نهاد فعال در زمینه کنوانسیون منع سلاح‌های شیمیایی در روز 11 آذر (۲ دسامبر) در مجمع عمومی این کنفرانس خوانده شد. یکی از خوانندگان این پيام، آقای عبدالصمد رجبی دهکردی، جانباز شیمیایی و از داوطلبان موزه صلح تهران بود.

جوایز برندگان امسال جایزه سازمان منع سلاح‌های شیمیایی و شهر لاهه نیز در پايان اولین روز این کنفرانس اهدا شد. پروفسور مهدی بلالی‌مود، پزشک سرشناس ایرانی، یکی از دو برنده این جایزه است که در این مراسم بخشی از جایزه خود را به درمان جانبازان شیمیایی ایرانی اختصاص داد.

براي خواندن متن مصاحبه با پروفسور مهدی بلالی مود در قالب پروژه تاریخ شفاهی موزه صلح تهران، این‌جا کلیک کنید.

 

csp-20-Fu

موزه صلح تهران
انجمن قربانیان2
سازمان منع سلاح های شیمیایی1
موزه صلح هیروشیما
موزه کرنیکا
مرکز رسیدگی به مصدومین شیمیایی

ما 11 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم